Har du også tit tænkt over at du kan optimere dine indkøb og så undgå at smide så meget mad ud. Hader du også madspilde og vil du gerne prøve at få lidt mere ud at hver enkelt krone du bruger på mad.
Mange har det på nøjagtig samme måde som dig, her i Danmark (eller i vesten som helhed) har madspildet de senere år været enormt stigende. Vi smider mad ud som ikke fejler noget, men blot ikke er helt nok til at gemme det eller fordi det nu nærmer sig sidste salgsdato.
En kostplan er vejen frem til at starte med, lige indtil man har styr på hvordan man kan lave retter som hver især bruger resterne fra de foregående retter – derved får man mere ud af det hele.
Kostplaner kommer i mange varianter, nogle er til overvægtige og som skal på slankekur, og nogle er til for at man kan få det meste ud af sin mad. Noget af det man skal gøre op med er at mad sagtens kan holde sig lækkert i køleskabet.
Laver du lasagne er den stadig god et par dage efter – faktisk bedre typisk. Her kommer nogle hurtige råd til dig der vil optimere dine indkøb:
- Lav mad som supplerer hinanden – ikke det modsatte (hvor du fx. kan genbruge din hvidløg eller din blegselleri)
- Lav mad til flere dage – lav bevidst mad til minimum 2 dage.
- Når du alligevel snitter løg til frikadellerne, så snit dem der skal bruges i overmorgen med det samme, så får du ikke smidt halve løg ud fordi de ikke lige passe
Det er små ting men det hele betyder noget i den store sammenhæng. Der er også forskellige services rundt omkring på nettet som hjælper med kostplan eller en madplan og som er gratis. Kig lidt rundt og lad os sammen begrænse madspildet.